Sylwestra - gdzie strzelić korkiem

2010-12-13 14:18:28
A+ A-
  • Dom Zdrojowy

niezmiennie od lat organizuje dwa bale – w kawiarni i na hali spacerowej. W hali gra ten sam zespół, co przed rokiem - New Gong, natomiast w kawiarni zadebiutuje Sax Duo. Goście będą mogli – wedle upodobań muzyczno-tanecznych – swobodnie przemieszczać się między salami. Goście będą się bawić od godz. 20 do białego rana.

Bilety w cenie 300 zł od osoby sprzedaje recepcja Domu Zdrojowego (tel. 75 78 20 500) i marketing Uzdrowiska (tel. 75 78 20 569), zamówić też można e-mailem - rezerwacja@uzdrowisko-swieradow.pl

W menu sylwestrowym znajdą się: na przystawkę łososiowe „co nieco”, jako danie główne podane zostanie „Oko Ducha Gór” w izerskim sosie, ziemniaki z koperkiem i kompozycja sałatek, a ofertę dań gorących uzupełnią: udko po królewsku, gulasz zbójecki z kluskami śląskimi, barszcz czerwony + pasztecik z mięsem.

Dania zimne to: tymbaliki egzotyczne z indyka, pieczeń z karczku ze świeżym tymiankiem, rolada noworoczna z owocami, półmisek pieczonych mięs, wędlin i serów, sałatka orientalna, pomidory w serowej pierzynce, jajo garnirowane, śledź po izersku, babeczki z sałatką. Do tego dodatki: ogórek konserwowy, pieczarki i papryka marynowane, sos żurawinowy, owoce, ciasto, pieczywo. Ponadto woda mineralna, napoje gazowane, kawa, herbata, butelka wódki na dwie i szampan na cztery osoby. Zapraszamy!

 

  • Świerkowa Karczma

zaprasza na tradycyjną biesiadę przy blasku kominka z muzyką w tle (bez

tańców). Podobnie jak w roku ubiegłym, proponowane są dwa rozwiązania:

I – Można zarezerwować miejsce wraz ze specjalnym na ten dzień menu

sylwestrowym: na dobry początek - rolada noworoczna, ziemniaki z wody, zestaw surówek.

Przekąski - śledziowy przysmak, galaretki drobiowe, decha na zagrychę, barszcz czerwony z pasztecikiem.

II – Można też dokonać samej rezerwacji miejsca za 30 zł - z możliwością zamówienia dań gorących, przekąsek i napojów po cenach z karty sylwestrowej.

Dla wszystkich gości lampka szampana gratis.

Biesiada zaczyna się o godz. 20, a kończy o 2 nad ranem.

Świerkowa Karczma, ul. Nadbrzeżna 4, tel. 501 125 614,

kontakt@swierkowakarczma.pl

 

  • KOLEJ GONDOLOWA

czyli SKI & SUN, zapowiada, że trzeci już Sylwester ma być pełen niespodzianek.

Organizatorzy planują dwie imprezy - jedną na dolnej stacji, drugą na górnej. Na dole (lub na stoku) od godz. 21 trwać będzie zabawa, a poprowadzi ją DJ, który zaprezentuje zróżnicowaną

muzykę, z naciskiem na rozrywkową – wszak goście będą chcieli potańczyć.

W Smak Bacy - pokaz barmański. Na snowparku odbędzie się pokaz umiejętności ridersów. Zaplanowano również tradycyjny zjazd nartostradą z pochodniami. O północy - pokaz sztucznych ogni. Nimbem tajemniczości owiana jest część sylwestrowa organizowana na górnej stacji – w

nowej restauracji, która zainauguruje swą działalność. W każdy razie ma być moc niespodzianek.

Nie trzeba dodawać, że oba bufety będą obficie zaopatrzone, zaś kolej ma kursować do 2 w nocy, bilety jak w cenniku.

Ponieważ do dnia oddania gazety do druku organizatorzy nie znali jeszcze wszystkich

szczegółów, prosimy szukać tych informacji na stronie www.skisun.pl

  • Restauracja Barbarossa

nie przygotowuje wprawdzie specjalnego programu sylwestrowego, ale rok temu, nie zamyka się całkiem przed gośćmi. Do północy czynna będzie kuchnia serwująca dania z karty, a potem oferować będzie napoje wszelkie tak długo, zanim ostatni noworoczny gość nie opuści lokalu.

Multimedia